Autobedrijf Peter Janssen

HYUNDAI BAYON WORDT VOLGENDE WEEK ONTHULD

26 februari 2021

Hyundai schuift weer een klein kruimeltje informatie onze kant op en maakt bekend wanneer we de nieuwe Hyundai Bayon precies kunnen verwachten.

De Hyundai Bayon werd eerder al aangekondigd, begeleid door de bijna verplichte reeks teasers. Daarop was onder meer een ontegenzeggelijk eigenwijze achterlichtpartij te zien. De Bayon wordt een cross-over in het zogenaamde B-segment, dus het SUV-broertje van de i20.

Zo’n auto heeft Hyundai op dit moment nog niet echt. De Kona komt in de buurt, maar is toch net wat groter dan alternatieven als de Kia Stonic en Nissan Juke. Daar is dus nog ruimte voor een kleiner en betaalbaarder model, vindt ook Hyundai.

De Hyundai Bayon wordt op 2 maart, dus aanstaande dinsdag, onthuld. Dat gebeurt uiteraard volledig digitaal. Om het bijzondere uiterlijk van de auto te onderstrepen trekt de marketingafdeling van het Koreaanse merk een heel blik kunstenaars open. Zij moeten de komst van de Bayon met negen kunstwerken kracht bijzetten. Er is ook een Nederlander betrokken bij dat project: Vincent de Boer.