Autobedrijf Peter Janssen

HYUNDAI KOMT MET NIEUWE CROSS-OVER IN CAPTUR-SEGMENT

28 november 2020

Cross-overs en SUV’s, je kunt er als automerk niet genoeg van in je showroom hebben staan. Hyundai kondigt de komst van een nieuwe cross-over aan: de Bayon.

Hyundai meldt dat het een nieuwe SUV in zijn ontwikkelingskamers heeft staan. Het hoogpotige model krijgt direct een naam opgeplakt: Bayon. De Koreaan is vernoemd naar de in het zuidwesten van Frankrijk gelegen gelijknamige stad. Waarom?  De Bayon is volgens Hyundai ‘in de eerste plaats een Europese auto.’

Dat klinkt allemaal heel leuk, maar wat wordt de Bayon? Het wordt een nieuwe cross-over voor in het B-segment, die een plekje krijgt onder de Kona. Dat maakt de Bayon straks in Europa de kleinste cross-over van Hyundai. Het is overigens niet ondenkbaar dat Hyundai een voor de Europese markt zowel optisch als technisch aangepaste versie van de in de Verenigde Staten geleverde Venue naar ons werelddeel haalt. Die Venue is met zijn lengte van 4 meter zo’n 20 centimeter kleiner dan de Kona. Een andere compacte cross-over die Hyundai buiten de Nederlandse grenzen verkoopt, is de ook wel Creta geheten ix25. Dat model is met zijn 4,3 meter lengte een minder voor de hand liggende kandidaat. Natuurlijk is het ook mogelijk dat Hyundai een compleet nieuw model voor Europa klaarstoomt.

Binnenkort krijgen we meer te horen. In de eerste helft van volgend jaar moet de Bayon al bij de Nederlandse dealers staan.