Autobedrijf Peter Janssen

HYUNDAI LAAT SPORTIEVE KONA ”N” UIT

12 januari 2021

Hyundais N-afdeling heeft honger. De N-line-up bestaat in Nederland al uit de i30 N en de i30 N Fastback en daar komt later dit jaar de i20 N bij. Daar blijft het niet bij, want ook de Hyundai Kona krijgt een sportieve N-variant. Hyundai meldt vandaag dat de onthulling van de Kona N niet lang meer op zich laat wachten.

Cross-overs zijn er inmiddels in nagenoeg elk segment en dat betekent dat er zich langzaamaan ook steeds meer sportieve hoogpotigen melden. Hoewel het aanbod afgetrainde cross-overs vooralsnog niet zo groot is, staat Hyundai te popelen het strijdveld te betreden met een sportieve variant van de Kona, de Kona N. Het merk geeft nu officieel vrij welke krachtbron er in de neus van de Kona N wordt gelepeld.

De Hyundai Kona N krijgt een 2,0-liter viercilinder met turbo als krachtcentrale, een benzinemotor die samenwerkt met een achttraps DCT-transmissie waar de N-divisie van Hyundai zich ook mee heeft bemoeid. Hoe krachtig de 2.0 is, houdt Hyundai nog even geheim. In de onlangs vernieuwde i30’s N is de 2.0 in de basis al goed voor 250 pk, al is er ook een maar liefst 280 pk sterke versie die in de Performance-versies van de i30 N wordt geleverd. Mocht de Kona N inderdaad 250 tot 280 pk krijgen, dan nestelt de auto zich prima tussen de 200 pk Puma ST en grotere 300 pk cross-overs van de Volkswagen Group als de Audi SQ2 en de Volkswagen T-Roc R. Sprintjes trekken met de Kona N belooft dankzij de aanwezigheid van Launch Control in elk geval een spektakelstuk te worden. Een handgeschakelde optie lijkt de Kona N, in tegenstelling tot de i30 N, niet te krijgen.Hyundai Kona N

V.l.n.r.: Hyundai i30 N, Hyundai Kona N, Hyundai i20N

Hyundai belooft binnen nu en enkele weken meer vrij te geven over de nieuwe Kona N. Blijft de Kona N straks de enige hoogpotige Hyundai waar een gulzige N-variant van bestaat? Welnee, naar verluidt krijgt namelijk ook de nieuwe Tucson een sportieve N-versie.