Autobedrijf Peter Janssen

KONA Electric komt positief uit tool van De Volkskrant

13 maart 2019

Het aanbod elektrische auto’s groeit. Om consumenten te helpen bij hun keuze, heeft De Volkskrant een onlinezoekhulp voor elektrische auto’s geïntroduceerd. En daar komt de Hyundai KONA Electric héél goed uit!

 

In de tool kun je een prijsklasse en de minimale actieradius selecteren, zodat je precies een auto kiest die past bij jouw persoonlijke voorkeuren. De Volkskrant bedacht ook een nieuw kengetal: de prijs per kilometeractieradius. Deze index geeft aan wat elke kilometer elektrische actieradius kost en wordt berekend door de verkoopprijs te delen door het maximale aantal kilometers dat op een volle accu wordt gehaald.

 

De vriendelijkst geprijsde e-auto van dit moment

En welke auto biedt de meeste elektrische kilometers voor zijn geld? Juist: de Hyundai KONA Electric! De Volkskrant heeft er het volgende over te zeggen.

 

De Hyundai KONA Electric biedt de meeste elektrische kilometers voor zijn geld: als de prijs wordt afgezet tegen de actieradius, blijkt dit de vriendelijkst geprijsde e-auto van dit moment. Per kilometer kost de KONA Electric 91 euro en is daarmee de Hemaworst onder de elektrische auto’s.

 

Nieuwsgierig geworden?

Met zijn scherpe prijs (vanaf € 40.995,-), riante actieradius van 449 km (volgens WLTP) en gunstige 4 % bijtelling snappen wij wel dat De Volkskrant zo positief is over de KONA Electric. Ben jij benieuwd naar deze zero emissie-auto? Kijk snel op www.hyundai.nl